SALAŠ LUJZA

u selu BELO BLATO kod Zrenjanina

Na ostacima prvog dvorca i naselja poznate porodice Lazar koja je sagradila i dvorac Kaštel u Ečki, na periferiji sela Belo Blato okružen jezerima i trskom nalazi se salaš LUJZA. Po imenu jedne od naslednica porodice Lazar Lujze, naša domaćica Radmila čuva uspomenu na lepe žene i još lepše predele Banatske. Kada od glavnog puta Beograd-Zrenjanin pre sela Stajićeva skrenete levo i pređete reku Begej, ulazite u raj ptica Carsku baru, putujete pored jezera najvećeg ribnjaka u Evropi, ulazite u selo čiji su temelji kuća mnogo niži od tokova reka koje ga okružuju, a špalir sibirskih brestova vas vodi do salaša LUJZA.

Tamo vas čekaju domaćica salaša Radmila i njeno životinjsko carstvo. Fijaker (ili sanke zimi) sa predivnim lipicanerom,ovce,magarci,guske,divlje i domaće patke pomešane, ali najvažnija grupa je krdo svinja MANGULICA.

Radmila-Rada Toškov je domaćica i vlasnica salaša.Živi u kući pored i sve što jedno poljoprivredno domaćinstvo poseduje može vam poslužiti.Ona nema restoran-klasični sa livrejisanim konobarima.Za manje grupe spremi u svojoj kuhinji, a veće društvo gleda u veliki bakrač kako se krčka ČOBANSKI GULAŠ OD MANGULICE.

Specijaliteti salaša su pretežno od mesa mangulice: gulaš,švargle, kobasice, čvarci, slanina, štrudla od maka ili sa orasima i sve ostalo…

CENA: karakteristično, kvalitetno, ukusno i zdravo – to nema cenu, ali ona je toliko mala da je nepotrebno napisati.

P.S. na salašu možete: uživati sami, doći sa porodicom i decom, sa prijateljima,proslaviti rođendan, održati poslovni sastanak,venčati se, proslaviti odlazak sa sela u grad, možete raditi šta hoćete.

Pozovite nas da se dogovorimo i odemo do Radmile i LUJZE.

Informacije i rezervacije u agenciji CARAVAN Zrenjanin na telefon  023 580 930 ili e mail caravan@mts.rs


ZA OVAJ PROGRAM VAŽE OPŠTI USLOVI PUTOVANJA AGENCIJE CARAVAN