Banatska sela kroz ravničarenje

Jednodnevni program

Opis programa:

Sastanak grupe u centru Zrenjanina na Trgu Slobode kod spomenika Kralju Petru I Karađorđeviću u dogovoreno vreme. Po okupljanju grupe polazak iz centra prema ataru sela Mužlja. Pravimo kratku pauzu u samom selu, gde slušamo priču o doseljavanju Mađara na ove prostore, njihovoj istoriji, kulturi, običajima i manifestacijama kao što su “Žetelačke svečanosti” i “Pastirski dani”.

Nastavak puta prema Lukinom selu. Pauza u selu, da se okrepimo i osvežimo i čujemo priču o samom selu, koje je poznato po proizvođačima organski zdrave hrane i manifestaciji koja je uvrštena u turističku ponudu Euro-Banat 22, pod nazivom “Dani paradajza”.

Nastavak puta prema dvorcu “Kaštel”. Dolazak u dvorac “Kaštel”. Šetnja stoletnim parkom i priča o dvorcu i njegovim ktitorima – familiji Lazar. Odmor u letnjoj bašti dvorca pre povratka za Zrenjanin.

Opis trase: Ukupna dužina trase je oko 25 kilometara i sastoji se iz više etapa. Zrenjanin–Mužlja 5 km, Mužlaj-Lukino selo 8 km, Lukino selo-Kaštel 5 km i Kaštel-Zrenjanin 8 km.

Neophodna oprema: Dobro raspoloženje, širok osmeh, veselo društvo, odgovarajuća obuća i odeća, fotoaparat …

CENA ARANŽMANA:    10 €

Plaćanje se vrši isključivo u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Komercijalne banke na dan uplate.

CENA OBUHVATA: troškove vodiča

CENA NE OBUHVATA: prevoz, individualne troškove


ZA OVAJ PROGRAM VAŽE OPŠTI USLOVI PUTOVANJA AGENCIJE CARAVAN