BANAT

GRADOVI – DVORCI – SELA

Dobro došli u Banat sa bilo koje strane. Ima nekoliko Banata-Potiski, Rumunski,Tamiški, Vršačko- košavski, Deliblatski. Vi dragi gosti dobro došli u  onaj srednji Bečkerečko-Begejski. Hvala što ste baš taj odabrali, a šta sve može stati u jednom danu pročitajte, odaberite termin i krenite prema nama. Biće ovako!

Doček gostiju na ulazak u Srednji Bamat, od Bačke na Tisi,od Beograda kod Trofeja, od Rumunije u Kleku. Obilazak grada Zrenjanina sa stručnim vodičem.

Priča o tri grada (Bečkereku,Petrovgradu,Zrenjaninu) kroz istoriju dugu VIII vekova. Obilazak trgova, mostova, spomenika, parkova, ulazak u gradsku kuću staru skoro 200 godina.

Pauza u nekoj od poznatih kafana ili kafića za kafu i okrepljenje.

– Polazak prema Carskoj bari, rezervatu u kome su svoj dom – stalni ili privremeni našle 245 vrsta ptica.Carevi i kraljevi su se menjali, a stari Begej je ostao na istom mestu, malo iskrivljen desno prema ribnjaku, samo toliko da zakloni panonsku lađu najsporiju na svetu ( 5 km za 2 sata).

– Dolmom na zapadu se jedino može ići i stići u selo Belo Blato. Samo pre 7 godina ga je bio zaboravio i bog i ljudi. Danas ušuškano u depresiji nižoj 1 metar od nivoa voda oko njega sanja neke svoje nove snove. Neki stručnjaci ga pre samo 2 meseca proglasiše selom turizma u Vojvodini. Etno kuća,istraživački centar,jezera za pecanje,salaš LUJZA.

– Ručak na salašu – GULAŠ OD MANGULICE … bez komentara…

Kada se najemo, vidimo Radino blago na salašu i čujemo je kako ona vidi turizam i živi od njega, kupimo kilo masti i tablu slanine od mangulice,  idemo na kafu u dvorac Kaštel u Ečki.

– Predivna priča o Lukačima i njihovom bogastvu, o ljubavima i terevenkama u dvorcu. Uživaćete, a mi ćemo vas pitati “šta ćete vi gosti da radite kada odete kući ”Vi odgovate “da spavamo”, a mi vam kažemo “ i mi ćemo kada vi odete ”Doviđenja, dužni ste po 950,00 din.


ZA OVAJ PROGRAM VAŽE OPŠTI USLOVI PUTOVANJA AGENCIJE CARAVAN