BANATSKI RUČAK

Banatska kuhinja tipična je mešavina raznih uticaja. Ono što je čini značajno drugačijom od tipične srpske kuhinje su uticaji nemačke  i mađarske kuhinje. Ovi uticaji se ogledaju  u mešavini slano – slatko (kuvano meso i sladak sos, pečenje i salata od višanja, na pr.), svim vrstama “kiselih” testa,  a dokaz za to je da su se varijeteti nemačkih naziva mnogih jela sačuvali do danas – tako nedeljom za ručak imamo “rimflajš”, posle ručka štrudle sa makom, s jeseni nije retkost da budete posluženi kitnikezom.

Ishrana je u Banatu morala da se prilagodi načinu života, što je uslovilo pripremu “jake” hrane, odnosno formiranje gurmanske kuhinje.

Jednodnevni  program

Polazak iz Beograda / Novog Sada prema Zrenjaninu u dogovoreno vreme sa dogovorenog mesta. Na ulasku u Zrenjanin  dočekuje Vas lokalni vodič i vodi na panoramsko ragledanje grada. Vožnja kroz industrijsku zonu, priča o industrijskom razvoju grada, ono što je bio nekad i ono što je sad.

Dolazak autobusa u deo grada pod nazivom ‘’Mala Amerika’’odakle započinje pešačka tura. Priča o tri grada (Bečkerek, Petrovgrad, Zrenjanin), Reformatorska crkva, Zgrada suda, prelazak preko Malog mosta u strogi centar grada, Gradski muzej, Trg Slobode – spomenik kralju Petru I Karađorđeviću, Galerija, Narodno pozorište, Gradska kuća, Katolička crkva, Biblioteka. Nastavak šetnje kroz Glavnu ulicu, ulicu kralja Aleksandra I Karađorđevića, Prva Hrvatska štedionica, Benceova palata, kuća Teodora Tunera – Šeherezada, Pravoslavna Uspenska crkva, Trg Republike. Završetak razgledanja. Pauza za individualno razgledanje,posetu ili odmor.

Nastavak puta za Ečku, dvorac Kaštel. Obilazak kompleksa dvorca sa vodičem, priča o nastanku dvorca, i čuvenoj aristokratskoj familiji Lazar. BANATSKI RUČAK. Slobodno vreme. Povratak  kad Vi poželite.

CENA ARANŽMANA:    15 €

  • Plaćanje se vrši isključivo u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Komercijalne banke na dan uplate.

CENA OBUHVATA:  najam lokalnog vodiča  *** ručak u dvorcu ‘’Kaštel’’

CENA NE OBUHVATA:  individualne troškove


ZA OVAJ PROGRAM VAŽE OPŠTI USLOVI PUTOVANJA AGENCIJE CARAVAN