BANATSKI DISNATORSKI RUČAK

Gastronomija Banata predstavlja odraz složenih uslova života, geografskih karakteristika: prirodnih uslova i društvenih zbivanja na ovom prostoru. Na području Banata javlja se velika mešavina kuhinja, koja je nastala kao posledica uticaja naroda koji vekovima žive na ovom prostoru. Ono što se smatra zajedničko svim kuhinjama zastupljenim u Banatu je to da zahvaljujući bogatstvu svojih ukusa iniciraju zaborav na dijetu ili  najprostije rečeno – Ovde se dobro jede.

 BANATSKI DISNATORSKI RUČAK

dvodnevni program

1. dan

Dolazak grupe u Lovački dvorac “Kaštel” u popodnevnim časovima. U ime dobrih starih običaja, koji su se oduvek poštovali, za pristigle goste u znak dobrodošlice biće upriličen koktel. Smeštaj u dvorske odaje.

Gosti mogu zajedno sa “grofom” Lazarom, prošetati stoletnim parkom koji okružuje dvorac, čuti priču o aristokratskoj familiji Lazar i posetiti hram koji se nalazi tik uz dvorac. Priprema za večernji bal. Večera. Posle večere biće upriličen bal, po ugledu na onaj koji je održan 29.avgusta 1820. kada je na otvaranju dvorca svirao devetogodišnji Franc List. Noćenje.

2. dan

Doručak. Polazak za Lukino selo. Priča meštana o selu, koje je poznato po organskoj proizvodnji hrane, ali i po tradicionalnom banatskom svinjokolju ili disnatoru (srpska ili mađarska reč za isti pojam). Učestvovanje u disnatoru – pravljenje kobasica, švargli, majuški, krvavica, da ne zaboravimo i čvarke i, na kraju, sigurno najveseliji deo rituala – druženje uz degustaciju svinjskih đakonija – BANATSKI DISNATORSKI RUČAK.

CENA ARANŽMANA:   62 €

* Plaćanje se vrši isključivo u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Komercijalne banke na dan uplate.

CENA OBUHVATA:  smeštaj u 1/2 sobama u Lovačkom dvorcu “KAŠTEL” **** na bazi 1 PP / koktel dobrodošlice / disnatorski ručak u Lukinom selu / vodički servis / boravišnu taksu

CENA NE OBUHVATA: prevoz / individualne troškove


ZA OVAJ PROGRAM VAŽE OPŠTI USLOVI PUTOVANJA AGENCIJE CARAVAN