RASKOŠNI ZOV PRIRODE

KAŠTEL EČKA & CARSKA BARA

1. dan

Dolazak grupe u Lovački dvorac “Kaštel”  u popodnevnim časovima. U ime dobrih starih običaja, koji su se oduvek poštovali, za pristigle goste u znak dobrodošlice biće upriličen koktel. Smeštaj u dvorske odaje. Gosti mogu zajedno sa “grofom”  Lazarem, prošetati stoletnim parkom koji okružuje dvorac, čuti priču o aristokratskoj familiji Lazar i posetiti hram koji se nalazi tik uz dvorac. Večera. Posle večere biće upriličen bal, po ugledu na onaj koji je održan 29.avgusta 1820. kada je na otvaranju dvorca svirao devetogodišnji Franc List. Noćenje.

2. dan

Doručak. Polazak grupe na foto-safari u Prirodni rezervat “CARSKA BARA”. Dolazak grupe na parking hotela Sibila u Lukinom Selu.Vodič preuzima grupu i kroz stoletnu šumu je vodi do pristaništa najsporijeg, najmirnijeg i najtišeg broda na svetu. Ukrcavanje na otvorene palube, ruke opuštene sa prstima u Begejskoj mirnoj vodi,pogled na jednu od 15 vrsti čaplji uz cvrkut nekih od 245 vrsta ptica, polazimo… Tokom vožnje obraćamo pažnju na izgled ekosistema, fotografišemo i osluškujemo okruženje, pokušavajući da uz uputsva rendžera prepoznamo o kojoj je ptici reč.

Vožnja starim koritom Begeja traje oko 2 h, uz 4,5 pređenih km. Izlazak na osmatračnicu koja se nalazi na rubu Carske bare. Vodič Vas svojom pričom uvodi u carstvo ptica, pričajući mnoge zanimljivosti vezane za floru i faunu Carske bare. Povrtak istom vodom, istom brzinom …

Nastavak autobusom do etno kuće u selu Belo Blato.Uz domaću rakiju videćete kako živi i radi  jedno seosko domaćinstvo. Nakon druženja sa ljubaznim domaćinima. Povratak u dvorac Kaštel na ručak. Kraj programa.

CENA ARANŽMANA: 75 €

Plaćanje se vrši isključivo u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Komercijalne banke na dan uplate.

CENA OBUHVATA:      

smeštaj u 1/2 sobama u dvorcu “Kaštel”  **** na bazi 1 PA *** koktel dobrodošlice *** vožnja brodom u Prirodnom rezervatu “Carska bara” *** poseta etno kući u Belom Blatu *** vodički servis

CENA NE OBUHVATA:

boravišnu taksu *** prevoz *** individulane troškove


ZA OVAJ PROGRAM VAŽE OPŠTI USLOVI PUTOVANJA AGENCIJE CARAVAN