This is a placeholder of 3D Flash Slider. Feel free to put in any alternative content here.

Banatska kuhinja tipična je mešavina raznih uticaja. Ono što je čini značajno drugačijom od tipične srpske kuhinje su uticaji nemačke  i mađarske kuhinje. Ovi uticaji se ogledaju  u mešavini slano – slatko (kuvano meso i sladak sos, pečenje i salata od višanja, na pr.), svim vrstama "kiselih" testa,  a dokaz za to je da su se varijeteti nemačkih naziva mnogih jela sačuvali do danas – tako nedeljom za ručak imamo "rimflajš", posle ručka štrudle sa makom, s jeseni nije retkost da budete posluženi kitnikezom.
Ishrana je u Banatu morala da se prilagodi načinu života, što je uslovilo pripremu "jake" hrane, odnosno formiranje gurmanske kuhinje.

 

BANATSKI RUČAK

Jednodnevni  program

Polazak iz Beograda / Novog Sada prema Zrenjaninu u dogovoreno vreme sa dogovorenog mesta. Na ulasku u Zrenjanin  dočekuje Vas lokalni vodič i vodi na panoramsko ragledanje grada. Vožnja kroz industrijsku zonu, priča o industrijskom razvoju grada, ono što je bio nekad i ono što je sad.

Dolazak autobusa u deo grada pod nazivom ‘’Mala Amerika’’odakle započinje pešačka tura. Priča o tri grada (Bečkerek, Petrovgrad, Zrenjanin), Reformatorska crkva, Zgrada suda, prelazak preko Malog mosta u strogi centar grada, Gradski muzej, Trg Slobode – spomenik kralju Petru I Karađorđeviću, Galerija, Narodno pozorište, Gradska kuća, Katolička crkva, Biblioteka. Nastavak šetnje kroz Glavnu ulicu, ulicu kralja Aleksandra I Karađorđevića, Prva Hrvatska štedionica, Benceova palata, kuća Teodora Tunera – Šeherezada, Pravoslavna Uspenska crkva, Trg Republike. Završetak razgledanja. Pauza za individualno razgledanje,posetu ili odmor.

Nastavak puta za Ečku, dvorac Kaštel. Obilazak kompleksa dvorca sa vodičem, priča o nastanku dvorca, i čuvenoj aristokratskoj familiji Lazar. BANATSKI RUČAK. Slobodno vreme. Povratak  kad Vi poželite.

CENA ARANŽMANA:    15 €

Plaćanje se vrši isključivo u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Komercijalne banke na dan uplate.

CENA OBUHVATA: *** najam lokalnog vodiča  *** ručak u dvorcu ‘’Kaštel’’
CENA NE OBUHVATA:  individualne troškove

 

ZA OVAJ PROGRAM VAŽE OPŠTI USLOVI PUTOVANJA AGENCIJE CARAVAN

PREPORUČUJEMO